Your cart

Your cart

Wie wij zijn

Leer méér 
Sta je met je mond vol tanden bij de Franse bakker? Wil je kennismaken met de ideeën van grote denkers uit het verleden? Of is het bouwen van je eigen website blijven steken in een droom? Dan helpt Volksuniversiteit Amsterdam je graag op weg. Met cursussen, rondleidingen, workshops en lezingen bieden we de mogelijkheid je kennis te verrijken. De kernvraag is daarbij: Wat wil jij leren?

Vroeger en nu
Stichting Volksuniversiteit Amsterdam werd opgericht in 1913. De oprichters hadden een idealistisch doel: de maatschappelijke achterstand van de arbeidersklasse ten opzichte van de elite verkleinen. Deze tijd vraagt uiteraard een andere koers. De Volksuniversiteit versterkt kennis en kunde en zet daarvoor ervaren en inspirerende docenten in. De drempel is laag; iedereen van 18 jaar en ouder is welkom.

Met elkaar
Samen leren, kennis met elkaar delen en elkaar enthousiasmeren zijn de pijlers van Volksuniversiteit Amsterdam. Omdat we voor iedereen bereikbaar willen zijn, bieden we cursussen aan op diverse locaties in de stad zoals een aantal OBA locaties: Centrale OBA, OBA Javaplein (waar ook het secretariaat is) en OBA Roelof Hartplein maar ook op andere locaties zoals Bos en Lommerplein en Metis Montessori Lyceum. De deuren staan open voor alle Amsterdammers en voor iedereen die zichzelf óf de wereld om zich heen wil verkennen.
Wat wil jij leren?
Kom je talen bijspijkeren, verdiep je in jezelf, de filosofie of de schilderkunst of maak kennis met de nieuwste technieken, zoals printen in 3D. De Volksuniversiteit is van vele markten thuis. Blader, swipe of click gerust eens door onze website en zie wat wij voor je kunnen betekenen. Leer méér bij Volksuniversiteit Amsterdam.

Wie is wie?
Joke Bosch, directeur
Martje Homan, stafmedewerker
Dity Kamminga, financieel administrateur
Marissa Liburdi, assistent projectmanager
Emilia Simion, marketing & sales manager
Frans van Hercules, hoofd secretariaat
Dianta Padam Sing, medewerker secretariaat
Richard Reijntjes, Rob Beijer, Job Blanes, Angelo Christiaan, Karim Gouda, Jelmar Starkenburg, Xander Stege, conciërges